Lichtpunt MiddenHolland

Over ons

‘t Lichtpunt MiddenHolland biedt activiteiten gericht op arbeidstraining, scholing en/of zinvolle dagbesteding aan mensen met een psychosociaal of psychiatrisch probleem. Ook mensen met een verstandelijke beperking doen graag mee aan het gewone maatschappelijke leven. Ook zij verrichten graag zinvol werk. 't Lichtpunt ondersteunt hen daarbij. Wij bieden begeleiding bij het (weer) vinden van een (betaalde) plek op de arbeidsmarkt. Er wordt gekeken naar datgene wat past bij de wensen en mogelijkheden van de deelnemer. De deelnemer staat centraal en krijgt daarom begeleiding op maat. Wij gaan uit van wat een cliënt wel kan. Wij denken dus in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Dat betekent dat wij samen met de cliënt ontdekken wat er voor dagbesteding en/of re-integratie mogelijk is.

Persoonlijke begeleiding

Iedere deelnemer krijgt bij ons een trajectbegeleider. Samen met de deelnemer wordt een individueel begeleidingsplan opgesteld. De concrete doelen waaraan wordt gewerkt staan in dit begeleidingsplan verwoord. De trajectbegeleiders helpen de deelnemer om de beschreven doelen te bereiken. De diverse projecten zijn het oefenterrein hiervoor. De trajectbegeleider voert regelmatig gesprekken met de deelnemer over de voortgang.

Identiteit

Wij hebben een christelijke identiteit. Deze christelijke identiteit is bijvoorbeeld merkbaar in de sfeer binnen het centrum, de manier van omgaan met elkaar en in de muziekkeuze op de afdelingen. Iedereen die onze huisregels wil respecteren is welkom in ons centrum.

't Lichtpunt MiddenHolland

Samen werken met zorg

Lichtpunt Gouda - hoofd locatie

Lichtpunt MiddenHolland

Nieuwe Gouwe O.Z. 10
2801 SB Gouda

Tel.nr. (0182) 51 93 39

Volg ons viaNeem contact met ons op

Naam(*)
Ongeldige invoer

E-mail(*)
Vul aub een geldig e-mail adres in

Bericht(*)
Wat is precies uw bericht?

Vul hier exact dezelfde letters in(*)
Vul hier exact dezelfde letters in   VerversOngeldige invoer