Lekker veilig brood en banket van ’t Lichtpunt Midden-Holland.
’t Lichtpunt Midden-Holland heeft onlangs het hygiënecode-certificaat voor de brood- en banketbakkerij ontvangen. Dit geeft de consument de garantie dat de heerlijke producten van ’t Lichtpunt Midden-Holland volgens de huidige voedselveiligheidseisen zijn bereid.
Het hygiënecode-certificaat is een initiatief van FoodBase. Bakkerijen kunnen vrijwillig hun bedrijf laten inspecteren om te kijken of zij volgens de eisen uit de Hygiënecode werken. ’t Lichtpunt Midden-Holland heeft deze strenge inspectie met succes doorlopen en is daarom vanaf 7 juni 2022 in het bezit van het felbegeerde hygiënecode-certificaat. De Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij is een voedselveiligheidsplan, dat beschrijft hoe bepaalde eet-of drinkwaren op hygiënische wijze moeten worden bereid, verwerkt, behandeld, verpakt, vervoerd, gedistribueerd of verhandeld. De Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit (NVWA) controleert de bakkerijen aan de hand van deze Hygiënecode.